Cibulový quiche s tyminánem a medovou šunkou


Co budete potřebovat?
těsto
- 180 g špaldové mouky
- 80 g másla
- 2 lžíce vody
- sůl
náplň
- 3 vejce
- 145 g bílé cibule
- 40 g červené cibule
- 2 lžíce sezamového oleje
- 150 g goudy
- 150 ml mléka nebo smetany
- 180 g kuřecí šunky
- 40 g medu
- sušený tymián
- sůl a pepř
Postup
- Nejdříve
si nachystejte těsto. Mouku smíchejte s másle, které má pokojovou
teplotu. Vytvoří se vám "drobenka". Přidejte vodu a vyvořte těsto, které
se nedrolí, ale a nelepí.
- Takto nachystané těsto zabalte do potravinářské folie a dejte na 30 minut do lednice odležet.
- Mezitím si nahřejte troubu na 190°C.
- Těsto
si vyválejte na 2-3 mm tenkou plaku. (Já osobně těsto vyvaluji mezi
pečicím papírem, krásně rovnoměrně se vyválí a nelepí se.) Poté placku
dejte do formy ⌀21 cm a propíchejte vidličkou. Vyložte jej pečícím
papírem, nasypte na něj luštěninu a dejte na 15 minut péct. Pak dejte
pryč pečicí papír a pečte další 3 minuty.
- Mezitím, co se bude péct těsto, si nachystejte náplň. Cibuli nakrájejte na kolečka a dozlatova opečte na oleji. Dejte do mísy a na stejnépánvi osmažte šunku, na konci smažení přidejte med a cibuli. Vzniklou směs smíchejte s vejcem, sýrem, mlékem a tymiánem. Dochuttě solí a pepřem.
- Vzniklou směs nalijte na těsto a pečte 30-40 minut na 175°C. Koláč si v troubě hlídejte, jakmile začne tmavnout, tak je hotový.
- Nechte zcela vychladnout, jinak vám náplň vyteče, a poté servírujte.