Cibulový quiche s tyminánem a medovou šunkou

Co budete potřebovat?

těsto

  • 180 g špaldové mouky
  • 80 g másla
  • 2 lžíce vody
  • sůl

náplň

  • 3 vejce
  • 145 g bílé cibule
  • 40 g červené cibule
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • 150 g goudy
  • 150 ml mléka nebo smetany
  • 180 g kuřecí šunky
  • 40 g medu
  • sušený tymián
  • sůl a pepř

Postup

  1. Nejdříve si nachystejte těsto. Mouku smíchejte s másle, které má pokojovou teplotu. Vytvoří se vám "drobenka". Přidejte vodu a vyvořte těsto, které se nedrolí, ale a nelepí.
  2. Takto nachystané těsto zabalte do potravinářské folie a dejte na 30 minut do lednice odležet.
  3. Mezitím si nahřejte troubu na 190°C.
  4. Těsto si vyválejte na 2-3 mm tenkou plaku. (Já osobně těsto vyvaluji mezi pečicím papírem, krásně rovnoměrně se vyválí a nelepí se.) Poté placku dejte do formy ⌀21 cm a propíchejte vidličkou. Vyložte jej pečícím papírem, nasypte na něj luštěninu a dejte na 15 minut péct. Pak dejte pryč pečicí papír a pečte další 3 minuty.
  5. Mezitím, co se bude péct těsto, si nachystejte náplň. Cibuli nakrájejte na kolečka a dozlatova opečte na oleji. Dejte do mísy a na stejnépánvi osmažte šunku, na konci smažení přidejte med a cibuli. Vzniklou směs smíchejte s vejcem, sýrem, mlékem a tymiánem. Dochuttě solí a pepřem.
  6. Vzniklou směs nalijte na těsto a pečte 30-40 minut na 175°C. Koláč si v troubě hlídejte, jakmile začne tmavnout, tak je hotový.
  7. Nechte zcela vychladnout, jinak vám náplň vyteče, a poté servírujte.
© 2018 HaňasInTheKitchen. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky