Domácí hroznový sirup

Jeden z nejlepších sirupů, co jsem kdy měla.. V létě je kyselkavý, a tak krásně osvěží...

Postup

  1. Hrozny omyjeme, otrháme a dáme do hrnce. Necháme zahřívat na mírném plamenu a občas zamícháme.
  2. Hrozno začne při vaření pomale pouštět šťávu, takže nemusíme dolévat v průběhu zahřívání vodu.
  3. Jakmile se hrozny rozpadnou, tak je promačkáme a oddělíme přes sítko šťávu od šlupek a zrníček.
  4. Šťávu dáme opět vařit a přidáme kyselinu citronovou. Dále přidáme cukr dle potřeby (já nedávám, hrozny jsou samy o sobě dost sladké).
  5. Jakmile se nám zdá být sirup dost sladký, přivedeme ho k varu a následně stáhneme z ohně.
  6. Okamžitě přelíváme do lahviček a zátkujeme, aby nám sirup co nejdéle vydržel.
  7. Skladujeme v lednici.
  8. Naposledy mi vydržel měsíc, pak se vypil...

Co budete potřebovat?

1,5 litru


  • 2,3 kg hroznů
  • cukru dle potřeby
  • 20 g kyseliny citronové
© 2018 HaňasInTheKitchen. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky