Domácí hroznový sirup
Jeden z nejlepších sirupů, co jsem kdy měla.. V létě je kyselkavý, a tak krásně osvěží...



Postup
- Hrozny omyjeme, otrháme a dáme do hrnce. Necháme zahřívat na mírném plamenu a občas zamícháme.
- Hrozno začne při vaření pomale pouštět šťávu, takže nemusíme dolévat v průběhu zahřívání vodu.
- Jakmile se hrozny rozpadnou, tak je promačkáme a oddělíme přes sítko šťávu od šlupek a zrníček.
- Šťávu dáme opět vařit a přidáme kyselinu citronovou. Dále přidáme cukr dle potřeby (já nedávám, hrozny jsou samy o sobě dost sladké).
- Jakmile se nám zdá být sirup dost sladký, přivedeme ho k varu a následně stáhneme z ohně.
- Okamžitě přelíváme do lahviček a zátkujeme, aby nám sirup co nejdéle vydržel.
- Skladujeme v lednici.
- Naposledy mi vydržel měsíc, pak se vypil...
Co budete potřebovat?
1,5 litru
- 2,3 kg hroznů
- cukru dle potřeby
- 20 g kyseliny citronové
