Domácí kečup z věcí ze zahrádky

Jelikož mi nikdy moc nechutnal kečup z obchodu, chtěla jsem si vždy udělat svůj domácí. Recept na něj jsem dostala od maminky mé kamarádky z dětství, trošku jsem ho upravila a tady je pro vás...

Co budete potřebovat?

  • 1,5 kg rajčat
  • 0,5 kg jablek

  • 1 malá červená řepa (naložená)

  • 250 g cibule

  • 4-5 stroužků česneku

  • 5 lžiček soli

  • 0,5 lžičky pepře

  • 2 lžičky sladké papriky

  • 0,5 dcl octa
  • 20 dkg moučkového cukru (já ale nedával)
  • 6 kuliček pepře
  • 6 kuliček nového koření
  • 6 bobkových lístků
  • 4 hřebíčky
  • 0,5 lžičky pálivé papriky
  • 3-6 feferonek, pokud chceme pálivý

Postup

  1. Rajčata, jablka, řepu a cibuli (feferonky) nakrájíme na malé kostičky a dáme do hrnce na mírný plamen.
  2. Do sítka vložíme koření (pepř, nové koření, bobkáč, hřebíček) a přidáme do hrnce.
  3. Přisypeme papriku (sladkou i pálivou), cukr, ocet, prolisovaný česnek, sůl a pepř.
  4. Necháme dusit na mírném plamenu, dokud nám rajčata úplně nezměknou.
  5. Potom vytáhneme sítko s kořením a celou směs v hrnci rozmixujeme úplně na jemno.
  6. Nakonec dáváme do skleniček ještě horké a hned zavíčkujeme. Víčko se teplem chytne a kečup nám vydrží déle.
© 2018 HaňasInTheKitchen. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky