Dýňová polévka

Léto se nám pomaličku ztrácí a přichází období, kdy příroda hraje krásnými teplými barvami.... Žlutá, červená, hnědá, oranžová, zbytky zelené, to jdou všechny krásy podzimu... K tomuto období neodmyslitelně patří dýně a je jedno, jestli hokaido, máslová, špagetová nebo jiná.. Všechny jsou super a máme je doma rádi... Na polévku je ale nejchutnější hokaido... :)

INGREDIENCE

6 porcí

  • 1 dýně hokaido
  • 1 červená cibule
  • 50 g másla
  • 1000 ml kuřecího vývaru
  • 1 plechovka kokomléka (400 ml)
  • sůl a pepř
  • pažitka
  • dýňový olej
  • oříšky nebo semínka na ozdobu

POSTUP


  1. Nejdříve jsem si nasekala cibuli najemno a dýni jsem si vydlabala a okrájela, potom jsem ji nakrájela na malé kostičky.
  2. V hrnci jsem nechala rozpustit máslo a nechala na něm zesklovatět cibuli.
  3. Pak jsem k tomu přidala dýni a nechala lehce osmažit.
  4. Jakmile se dýně rozvoněla, zalila jsem zeleninu vývarem a nechala pod pokličkou dusit, trvá to asi 25 minut. (Zkusila jsem přidat tyčinku skořice na vůni a bylo to ve finále super. - před mixováním je nutné ji vyndat)
  5. Potom jsem polévku rozmixovala a přidala kokomléko.
  6. Nakonec jsem dýňovku dochutila solí a pepřem (může se dát i chilly).
  7. Na servis jsem porci vždy ozdobila dýňovým olejem, oříšky a pažitkou.
© 2018 HaňasInTheKitchen. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky