Dýňová sekaná

I v tomto sychravém počasí je čas udělat si barevné, voňavé, podzimní jídlo... Pro milovníky barevných podzimních jídel je dýňová sekáná naprosto ideálním receptem....

INGREDIENCE

8 porce

  • 400 g dýně Hokaido
  • 2 mrkve
  • 2 stroužky česneku
  • 2 malé cibule
  • 400 g mletého hovězího masa
  • 1 vejce
  • 120 g jemných ovesných vloček
  • sůl, pepř
  • olivový olej
  • sojová omáčka
  • rozmarýn
  • hrst čerstvého tymiánu

POSTUP

  1. Oloupeme dýni, nakájíme na kostičky a dáme na plech vyložený pečicím papírem.
  2. Troubu rozehřejeme  na 175°C a necháme v ní dýni 80 minut péct. Jakmile bude hotová, dáme ji to nádoby a tyčovým mixérem z ní vytvoříme pyré.
  3. Mezitím si nasekáme najemno mrkev, cibuli a česnek.
  4. V pánvi si rozpálime olivový olej a směs zeleniny necháme restovat cca 8 minut, pozor, ať směs neztmavne moc, byla by pak hořká.
  5. Vločky smícháme s masem, pyré a zeleninou. Přidáme vejce, sojovou omáčku, tymián a dochutíme solí a pepřem.
  6. Vypracujeme si těsto do tvaru sekané (jak se nám líbí) a dáme jej do pekáčku, který je vyložený pečicím papírem.
  7. Pečeme na 175°C cca 50 minut.
© 2018 HaňasInTheKitchen. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky