Dýňová sekaná
I v tomto sychravém počasí je čas udělat si barevné, voňavé, podzimní jídlo... Pro milovníky barevných podzimních jídel je dýňová sekáná naprosto ideálním receptem....
INGREDIENCE
8 porce
- 400 g dýně Hokaido
- 2 mrkve
- 2 stroužky česneku
- 2 malé cibule
- 400 g mletého hovězího masa
- 1 vejce
- 120 g jemných ovesných vloček
- sůl, pepř
- olivový olej
- sojová omáčka
- rozmarýn
- hrst čerstvého tymiánu


POSTUP
- Oloupeme dýni, nakájíme na kostičky a dáme na plech vyložený pečicím papírem.
- Troubu rozehřejeme na 175°C a necháme v ní dýni 80 minut péct. Jakmile bude hotová, dáme ji to nádoby a tyčovým mixérem z ní vytvoříme pyré.
- Mezitím si nasekáme najemno mrkev, cibuli a česnek.
- V pánvi si rozpálime olivový olej a směs zeleniny necháme restovat cca 8 minut, pozor, ať směs neztmavne moc, byla by pak hořká.
- Vločky smícháme s masem, pyré a zeleninou. Přidáme vejce, sojovou omáčku, tymián a dochutíme solí a pepřem.
- Vypracujeme si těsto do tvaru sekané (jak se nám líbí) a dáme jej do pekáčku, který je vyložený pečicím papírem.
- Pečeme na 175°C cca 50 minut.






