Farfalle s omáčkou z modrého sýra
Večer, v poledne, ráno, prostě kdykoliv.. je to tak, u nás se těstoviny jí pořád.. milujeme je, proto zkoušíme, kombinujeme a dneska jsem vymysleli toto super jídlo a už máme další nápady :)

INGREDIENCE
2 porce
- 200 g těstoviny farfalle
- 120 g modrého sýra
- 35 g šalotky
- 1 stroužek česneku
- 100 g mascarpone
- 50 g másla
- sůl
- pepř
- čerstvý tymián nebo bazalka
- semínka na ozdobu
POSTUP
- Těstoviny si uvařte podle návodu.
- Přibližně 7 minut před dovařením těstovin si na másle osmahněte šaltoku s česnekem (nakrájené na malé kousky). Osmažit zlehka, až šalotka zesklovatí.
- Na pánev si potom přidejte 1-2 naběračky vody, ve které se vařily těstoviny, a 100 g modrého sýra nakrájeného na kostky.
- Vše spolu provařte, dokud se sýr zcela nerozpustí. Poté stáhněte pánev ze sporáku a vmíchejte mascarpone, počkejte, až se rozpustí, a nakonec přidejte těstoviny.
- Dochuttě solí a popřem dle vlastích chutí.
- Nakonec servírujte posypané semínky, já zvolila dýňová semínka, ozdobené zbytek sýra a bazalkou.