Farfalle s omáčkou z modrého sýra

Večer, v poledne, ráno, prostě kdykoliv.. je to tak, u nás se těstoviny jí pořád.. milujeme je, proto zkoušíme, kombinujeme a dneska jsem vymysleli toto super jídlo a už máme další nápady :)

INGREDIENCE

2 porce

  • 200 g těstoviny farfalle
  • 120 g modrého sýra
  • 35 g šalotky
  • 1 stroužek česneku
  • 100 g mascarpone
  • 50 g másla
  • sůl
  • pepř
  • čerstvý tymián nebo bazalka
  • semínka na ozdobu

POSTUP

  1. Těstoviny si uvařte podle návodu.
  2. Přibližně 7 minut před dovařením těstovin si na másle osmahněte šaltoku s česnekem (nakrájené na malé kousky). Osmažit zlehka, až šalotka zesklovatí.
  3. Na pánev si potom přidejte 1-2 naběračky vody, ve které se vařily těstoviny, a 100 g modrého sýra nakrájeného na kostky.
  4. Vše spolu provařte, dokud se sýr zcela nerozpustí. Poté stáhněte pánev ze sporáku a vmíchejte mascarpone, počkejte, až se rozpustí, a nakonec přidejte těstoviny.
  5. Dochuttě solí a popřem dle vlastích chutí.
  6. Nakonec servírujte posypané semínky, já zvolila dýňová semínka, ozdobené zbytek sýra a bazalkou.
© 2018 HaňasInTheKitchen. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky