Kuře na paprice s nádechem Indie
Na podzim vždy potěší krásně barevná jídla... Zrovna včera jsme doma řešili, co s večeří, já měla chuť na kuře na paprice, muž měl chuť na nějaké kuře s kari... Tak jsem vytvořila toto a světe div se, ale je to parádní..
INGREDIENCE
3 porce
- 250 g noků
- 2 kuřecí prsa
- 40 g bílé cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 červená paprika
- 1 mandarinka
- 50 g másla
- 150 ml smetany
- olej
- sůl
- špetka kari
- špetka kurkumy
- čerstvý tymián nebo bazalka na posypání
- semínka na ozdobu
POSTUP
- Noky si uvařte podle návodu. Jakmile budou hotové, dejte je na pánvičku s máslem. (těsně před servisem noky lehce opečete)
- Cibulu si nakrájejte najemno, maso na kostičky 2x2 cm.
- Vložte do kastrolku, kde máte již rozpálený olej, maso nechte zatáhnout. Pozor ať se vám nezačne cibulka i maso připalovat.
- Přidejte koření - kari a kurkumu a podlejte 500 ml vody, nechte cca 10 minut podusit.
- Poté kuřecí vyndejte na talířek, snižte teplotu na polovinu a přidejte na minikostičky nakrájenou papriku, rozbouchnutý stroužek česneku a šťávu z jedné mandarinky. Nechte 15-20 minut provařit.
- Následně směs pořádně rozmixujte a propasírujte, přidejte smetanu a maso, dochuťre solí.
- Nezapomeňte si opéct nočky.
- Nakonec servírujte posypané semínky, já zvolila slunečnicová semínka, a bazalkou.
TIP! Opečte si cizrnu a přidejte ji nazávěř společně s masem.
