Kuře na paprice s nádechem Indie

Na podzim vždy potěší krásně barevná jídla... Zrovna včera jsme doma řešili, co s večeří, já měla chuť na kuře na paprice,  muž měl chuť na nějaké kuře s kari... Tak jsem vytvořila toto a světe div se, ale je to parádní..

INGREDIENCE

3 porce

  • 250 g noků
  • 2 kuřecí prsa
  • 40 g bílé cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 červená paprika
  • 1 mandarinka
  • 50 g másla
  • 150 ml smetany
  • olej
  • sůl
  • špetka kari
  • špetka kurkumy
  • čerstvý tymián nebo bazalka na posypání
  • semínka na ozdobu

POSTUP

  1. Noky si uvařte podle návodu. Jakmile budou hotové, dejte je na pánvičku s máslem. (těsně před servisem noky lehce opečete)
  2. Cibulu si nakrájejte najemno, maso na kostičky 2x2 cm.
  3. Vložte do kastrolku, kde máte již rozpálený olej, maso nechte zatáhnout. Pozor ať se vám nezačne cibulka i maso připalovat.
  4. Přidejte koření - kari a kurkumu a podlejte 500 ml vody, nechte cca 10 minut podusit.
  5. Poté kuřecí vyndejte na talířek, snižte teplotu na polovinu a přidejte na minikostičky nakrájenou papriku, rozbouchnutý stroužek česneku a šťávu z jedné mandarinky. Nechte 15-20 minut provařit.
  6. Následně směs pořádně rozmixujte a propasírujte, přidejte smetanu a maso, dochuťre solí.
  7. Nezapomeňte si opéct nočky.
  8. Nakonec servírujte posypané semínky, já zvolila slunečnicová semínka, a bazalkou.

TIP! Opečte si cizrnu a přidejte ji nazávěř společně s masem.

© 2018 HaňasInTheKitchen. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky