Quiche s rajčátky a mozzarellou

Lehký... nadýchaný.. voňavý... kousek Itálie k vám domů...

Postup

  1. Nejdříve si nachystejte těsto. Mouku smíchejte s másle, které má pokojovou teplotu. Vytvoří se vám "drobenka". Přidejte vodu, sůl a bazalku a vyvořte těsto, které se nedrolí, ale a nelepí.
  2. Takto nachystané těsto zabalte do potravinářské folie a dejte na 30 minut do lednice odležet.
  3. Mezitím si nahřejte troubu na 190°C.
  4. Těsto si vyválejte na 2-3 mm tenkou plaku. Poté placku dejte do formy ⌀21 cm a propíchejte vidličkou. Vyložte jej pečícím papírem, nasypte na něj luštěninu a dejte na 15 minut péct. Pak dejte pryč pečicí papír a pečte další 3 minuty. (Už to znáte od minula :) )
  5. Mezitím, co se bude péct těsto, si nachystejte náplň. 170 g rajčat nasekejte nadrobné kostičky a stejně tak 1,5 mozzarelly. V míse smíchejte s vejci a mlékem. Dochuttě solí, pepřem a sušenou bazalkou.
  6. Vzniklou směs nalijte na těsto.
  7. Nahoru na koláč naskládejte zbytek rajčat nakrájený na kolečka a tak stejně mozzarellu, která vám zůstala. Nakonec posypejte sezamem.
  8. Pečte 30-40 minut na 175°C. Koláč si v troubě hlídejte, jakmile začne tmavnout, tak je hotový.
  9. Nechte zcela vychladnout, jinak vám náplň vyteče, a poté servírujte.

Co budete potřebovat?

těsto

  • 135 g špaldové mouky
  • 60 g másla
  • 2 lžíce vody
  • sůl
  • 1 lžička sušené bazalky

náplň

  • 3 vejce
  • 320 g rajčat
  • 2 mozzarelly
  • 150 ml mléka nebo smetany
  • sušená bazalka
  • čerstvá bazalka
  • sůl a pepř
  • sezam
© 2018 HaňasInTheKitchen. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky