Quiche s rajčátky a mozzarellou
Lehký... nadýchaný.. voňavý... kousek Itálie k vám domů...

Postup
- Nejdříve
si nachystejte těsto. Mouku smíchejte s másle, které má pokojovou
teplotu. Vytvoří se vám "drobenka". Přidejte vodu, sůl a bazalku a vyvořte těsto, které
se nedrolí, ale a nelepí.
- Takto nachystané těsto zabalte do potravinářské folie a dejte na 30 minut do lednice odležet.
- Mezitím si nahřejte troubu na 190°C.
- Těsto
si vyválejte na 2-3 mm tenkou plaku. Poté placku
dejte do formy ⌀21 cm a propíchejte vidličkou. Vyložte jej pečícím
papírem, nasypte na něj luštěninu a dejte na 15 minut péct. Pak dejte
pryč pečicí papír a pečte další 3 minuty. (Už to znáte od minula :) )
- Mezitím, co se bude péct těsto, si nachystejte náplň. 170 g rajčat nasekejte nadrobné kostičky a stejně tak 1,5 mozzarelly. V míse smíchejte s vejci a mlékem. Dochuttě solí, pepřem a sušenou bazalkou.
- Vzniklou směs nalijte na těsto.
- Nahoru na koláč naskládejte zbytek rajčat nakrájený na kolečka a tak
stejně mozzarellu, která vám zůstala. Nakonec posypejte sezamem.
- Pečte 30-40 minut na 175°C. Koláč si v troubě hlídejte, jakmile začne tmavnout, tak je hotový.
- Nechte zcela vychladnout, jinak vám náplň vyteče, a poté servírujte.
Co budete potřebovat?
těsto
- 135 g špaldové mouky
- 60 g másla
- 2 lžíce vody
- sůl
- 1 lžička sušené bazalky
náplň
- 3 vejce
- 320 g rajčat
- 2 mozzarelly
- 150 ml mléka nebo smetany
- sušená bazalka
- čerstvá bazalka
- sůl a pepř
- sezam


