Ředkvičková polévka
Myslím si, že v těchto vedrech, které nás poslední dny zastihly, nemá nikdo chuť na nic teplého.. Okurkovou polévku máme u nás doma už zajetou a děláme ji pořád, proto jsme dali hlavy dohromady a přemýšleli... Jakou polévku uděláme? No jasně!!! Čeho máme teď plnou lednici a nestíháme to jíst? ŘEDKVIČKY!!!
A tak vznikla tato studená ředkvičková polévka.. Jenže :D jen co jsem ji dodělala, vše jsme nafotili a ochutnali jsme, tak mi muž řekl, že by jako bylo dobré, kdybych do ni dala třeba i chilli nebo tak... Takže to klidně můžete zkusit :)
INGREDIENCE
4 porce
- 350 g ředkviček
- 1 kelímek bílého jogurtu nebo zakysané smetany
- štáva z půlky citronu nebo limety
- 8 kostek ledu
- sůl, pepř
- nějaký věci na ozdobení
POSTUP
- Ředkvičky jsem si nakrájela na kousky a rozmixovala je.
- Přidala jsem zakysanou smetanu a zase mixovala.
- Až jsem měla směs dobře našlehanu a vypadala dobře, přidala jsem šťávu z citronu, 8 kostek ledu, sůl a pepř a naposled promixovala.
- Polévka se ledem krásně zchladila. (pokud ale pracuješ s vychlazenými surovinami, tak můžeš místo ledu dát trochu studené vody a ihned servírovat, jinak dej pořádně zchladit)
- Nakonec jsem to ozdobila vším, co dům dal, a dali jsme se do toho.