Ředkvičková polévka

Myslím si, že v těchto vedrech, které nás poslední dny zastihly, nemá nikdo chuť  na nic teplého.. Okurkovou polévku máme u nás doma už zajetou a děláme ji pořád, proto jsme dali hlavy dohromady a přemýšleli... Jakou polévku uděláme? No jasně!!! Čeho máme teď plnou lednici a nestíháme to jíst? ŘEDKVIČKY!!!

A tak vznikla tato studená ředkvičková polévka.. Jenže :D jen co jsem ji dodělala, vše jsme nafotili a ochutnali jsme, tak mi muž řekl, že by jako bylo dobré, kdybych do ni dala třeba i chilli nebo tak... Takže to klidně můžete zkusit :)

INGREDIENCE

4 porce

  • 350 g ředkviček
  • 1 kelímek bílého jogurtu nebo zakysané smetany
  • štáva z půlky citronu nebo limety
  • 8 kostek ledu
  • sůl, pepř
  • nějaký věci na ozdobení

POSTUP

  1. Ředkvičky jsem si nakrájela na kousky a rozmixovala je.
  2. Přidala jsem zakysanou smetanu a zase mixovala.
  3. Až jsem měla směs dobře našlehanu a vypadala dobře, přidala jsem šťávu z citronu, 8 kostek ledu, sůl a pepř a naposled promixovala.
  4. Polévka se ledem krásně zchladila. (pokud ale pracuješ s vychlazenými surovinami, tak můžeš místo ledu dát trochu studené vody a ihned servírovat, jinak dej pořádně zchladit)
  5. Nakonec jsem to ozdobila vším, co dům dal, a dali jsme se do toho.
© 2018 HaňasInTheKitchen. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky