Rychlý roastbeef s ředkvičkovým salátkem
Pro milovníky růžovoučkého masa... ředkvičky tuhle dobrotu ještě víc nakopnou ...



Co budete potřebovat?
4 porce
maso
- 900 g vyzrálého vysokého roštěnce
- 100g dijonské hořčice
- 100 ml olivového oleje
- kouřová sůl
- čerstvě namletý pepř
salát
- hrst ředkviček
- 1,5 jarní cibulky
- 1 stroužek česneku
- 80g majonézy
- 80 g zakysané smetany
- pažitka
- 1 lžíce limetkové šťávy
- sůl
- pepř

Postup
- Maso si očistíme od blan, obalíme v hořčici a oleji a marinujeme alespoň 6 hodin (nejlépe přes noc).
- Troubu si předehrejeme na 140°C. Mezitím si nasolíme a opepříme maso, které zprudka opečeme na rozpálené pánvi dohněda.
- Maso dáme do předehřáté trouby a pečeme 35 minut.
- Jakmile bude maso hotové, vyjmeme ho z trouby a necháme ještě 10 minut odpočívat.
- Mezitím si nachystáme ředkvičkový salátek. Ředkvičky nakrájíme na tenké hranolky, jarní cibulku nasekáme najemno a česnek prolisujeme. Smícháme s majonézou a zakysanou smetanou. Dochutíme limetkovou šťávou, pažitkou, osolíme a opepříme.
- Maso nakrájíme na tenké plátky a podáváme se sálátkem.