Rychlý roastbeef s ředkvičkovým salátkem

Pro milovníky růžovoučkého masa... ředkvičky tuhle dobrotu ještě víc nakopnou ...

Co budete potřebovat?

4 porce

maso

  • 900 g vyzrálého vysokého roštěnce
  • 100g dijonské hořčice
  • 100 ml olivového oleje
  • kouřová sůl
  • čerstvě namletý pepř

salát

  • hrst ředkviček
  • 1,5 jarní cibulky
  • 1 stroužek česneku
  • 80g majonézy
  • 80 g zakysané smetany
  • pažitka
  • 1 lžíce limetkové šťávy
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Maso si očistíme od blan, obalíme v hořčici a oleji a marinujeme alespoň 6 hodin (nejlépe přes noc).
  2. Troubu si předehrejeme na 140°C. Mezitím si nasolíme a opepříme maso, které zprudka opečeme na rozpálené pánvi dohněda.
  3. Maso dáme do předehřáté trouby a pečeme 35 minut.
  4. Jakmile bude maso hotové, vyjmeme ho z trouby a necháme ještě 10 minut odpočívat.
  5. Mezitím si nachystáme ředkvičkový salátek. Ředkvičky nakrájíme na tenké hranolky, jarní cibulku nasekáme najemno a česnek prolisujeme. Smícháme s majonézou a zakysanou smetanou. Dochutíme limetkovou šťávou, pažitkou, osolíme a opepříme.
  6. Maso nakrájíme na tenké plátky a podáváme se sálátkem.
© 2018 HaňasInTheKitchen. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky