Špaldový drobenkový koláč
Když máme chuť na sladké, je to boj... Ale snažím se o to, aby i tyto neřesti byly v rámci možností ve zdravé podobě....

Co budete potřebovat?
- 105 g špaldové mouky
- 40 g kokosového bio cukru
- 1 ks vejce
- 12 g kypřícího prášku
- 230 g ricotty
- 130 ml plnotučného mléka
- 50g ovesných otrub
- 180 g ostružin
- Na drobenku:
- 30 g kokosového bio cukru
- 25 g másla
- 35 g špaldové mouky
Postup
- Troubu rozehřejeme na 170°C.
- V míse smícháme suroviny na těsto a
necháme 5 minut odležet.
- Mezitím si nachystáme plech, který musíme vyložit
pečícím papírem, a drobenku.
- Těsto přendáme na plech a uhladíme, aby bylo
v rovině. Nahoru naskládáme ostružiny a nakonec zasypeme drobenkou.
- Plech
dáme do trouby na 20-30 minut (musíme hlídat!!).
- Po upečení necháme vychladnout a rozdělíme koláč na 30 dílků.