Tiramisu

Velmi oblíbený dezert... U nás, když se udělá, tak hned zmizí.... Je určitě dobré se při něm držet tradičních postupu a surovin, experimentování s ním se mi nikdy nevyplatilo... Takže jsem si dala dohromady osvědčené recepty a vytahla z nich to nejlepší.... tak tady to máte...!!!

INGREDIENCE

na 6-8 porcí

  • 400 g cukrářských piškotů (těch dlouhých)
  • 4 espressa + 150 ml vody
  • 3 lžíce amareta nebo rumu
  • 500 ml šlehačky (pokojová teplota)
  • 500 g mascarpone
  • 150 g třtinového cukru
  • 6 vaječných žloutků
  • 1 vanilkový lusk
  • kakao na posypání

POSTUP


  1. Nejdřív jsem si v misce smíchala žloutky s cukrem. Aby se mi to dobře vymíchalo do krásného světlého krému, míchala jsem to nad párou obyčejnou metličkou. Krém se u toho suprově prohřál a žloutky se pasterizovaly (cca 10 minutek práce).
  2. Až mi krém zchladnul, přimíchala jsem do něj mascarpone, které jsem si předtím promíchala se semínky z vanilkového lusku (jednoduše jsem lusk nařízla a vyškrábla semínka).
  3. Směs jsem potom dala do lednice vychladit. Mezitím jsem si vyšlehala šlehačku, je dobré použít co nejvíc procentní. Obě směsi jsem spojila a dala zpět do lednice alespoň na půl hodiny.
  4. Zatímco se krém chladil, připravila jsem piškoty, a to tak, že jsem smíchala espressa, vodu a amareto a každý piškot v tom namočila (z každé strany ta 2 sekundy).
  5. Piškoty jsem pak dala do obdelníkové formy, funguje to i do jednoporcových skleniček, do jedné vrstvy. Na piškoty jsem dala vrstvu krému, pak zase vrstvu piškotů a poslední vrstvu krému.
  6. Celé připravené tiramisu jsem dala přes noc vychladit do lednice.
  7. Druhý den jsem celý dezert posypala kakaem a hned jsme ho snědli.

TIP!!!

Do formy je dobré si dát alobal nebo kuchyňskou fólii, lépe se to z formy pak bere.

© 2018 HaňasInTheKitchen. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky