Zelný salát
Pamatujete si, když jste v 90's zašli do jakékoliv české hospody, dali jste si jídlo a dostali jste velmi pestrou oblohu a právě jednou ze složek byl salát z bílého zelí??? Tak tady ho máte.. Já to jako dítě milovala....
Co budete potřebovat?
6 porcí
500 g hlávkového zelí
50 ml slunečnicového oleje
20 g cukru moučky
2 lžíce vinného bílého octu
sůl na dochucení
1 lžička kmínu
Postup
- Nejdříve zelí nakrájejte na tenké
proužky, dejte je do větší mísy a zalijte horkou vodou.
- 5 minut nechte odležet a poté opláchněte pod studenou vodou a nechejte okapat. Zelí takto změkne, ale zůstane křupavé.
- Mezitím si smíchejte olej, ocet a cukr. Vzniklou směs přidejte do mísy k zelí, osolte, dejte kmín a promíchejte.
- Nechte odležet v lednici alespoň hodinu.

