Zelný salát

Pamatujete si, když jste v 90's zašli do jakékoliv české hospody, dali jste si jídlo a dostali jste velmi pestrou oblohu a právě jednou ze složek byl salát z bílého zelí??? Tak tady ho máte.. Já to jako dítě milovala....

Co budete potřebovat?

6 porcí

  • 500 g hlávkového zelí

  • 50 ml slunečnicového oleje

  • 20 g cukru moučky

  • 2 lžíce vinného bílého octu

  • sůl na dochucení

  • 1 lžička kmínu

Postup

  1. Nejdříve zelí nakrájejte na tenké proužky, dejte je do větší mísy a zalijte horkou vodou.
  2. 5 minut nechte odležet a poté opláchněte pod studenou vodou a nechejte okapat. Zelí takto změkne, ale zůstane křupavé.
  3. Mezitím si smíchejte olej, ocet a cukr. Vzniklou směs přidejte do mísy k zelí, osolte, dejte kmín a promíchejte.
  4. Nechte odležet v lednici alespoň hodinu.
© 2018 HaňasInTheKitchen. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky